Salsa

 

Ko govorimo o SALSI, nas ime spomni na omako, mešanico različnih začimb in seveda vroče južne kraje. Salsa je tudi zvrst glasbe v New York priseljenih portoričanov in kubancev, ki so svoje vroče ritme prepustili mešanju z bolj jazzovskimi zvoki Severnoameričanov, priseljenih Afričanov in seveda tudi z ostalimi takrat obstoječimi glasbenimi stili.

Spomni pa nas tudi na strasten in vedno bolj popularen ples, ki ga plešejo po celem svetu. Salsa je ples afro – kubanskega izvora, ki je dandanes prisoten na celotni zemeljski obli in ki združuje nasmejane obraze in pozitivnega gibanja željne plesalce. Tečaj salse v Danceflooru je primeren za začetnike. V štirih zaporednih vajah se bomo naučili osnovne korake in obrate, kako poslušamo glasbo in še marsikaj. Seveda se bomo skupaj tudi zabavali,…

Izpolnite obrazec spodaj in se prijavite!

SALSA 1. stopnja

V prvi stopnji salse se boste naučili:

  • tehniko gibanja
  • osnovnih korakov salse
  • pravila vodenja in sledenja
  • osnovnih obratov
  • osnovne menjave prostora
  • zabavne in preproste figure
  • osnove plesnega bontona

.


Salsa_zacetni_tecaj_2

Salsa_zacetni_tecaj_1

Salsa 2. stopnja

Kot pri vseh plesih, je tudi pri salsi zelo pomembna nožna tehnika in gibanje telesa. Stopnja, v kateri se plesalci naučijo tehnike lead and follow. Naučijo se kako voditi pri obratih, tako desnem kot levem in osnovno menjavo prostora, ki se ji reče cross body lead. Stopnja traja dva do tri mesece, odvisno od skupine plesalcev.

Salsa 3. stopnja

Ta stopnja je prehodnega značaja. Traja 3-4 mesece. Namenjena je vsem, ki so opravili 1. in 2. stopnjo in tistim, ki so že osvojili ritem. Poudarek je predvsem na vodenju. Tečajniki se seznanijo z bolj zapletenimi figurami in koraki: osnovni vhod v copo, zunanji in notranji obrat (portoriški obrat), ki je osnovni element za vhod v težje elemente, ki sledijo v 4. stopnji.

Salsa 4. stopnja

V 4. stopnji plesalci spoznavajo prve skrivnosti footworka, ki je odlična podlaga celotni salsi. Za to stopnjo je potrebno dobro poznati osnove salse in ritem. Primerna je za vse, ki jim začetni koraki in osnove ne povzročajo več težav. Tečajniki morajo obvladati ritem, tehniko gibanja ter imeti kontrolo nad svojim telesom.